La varsta de trei-cinci ani copiii sunt fascinati de jocurile pe calculator. Cu ajutorul lor pot descoperi o lume magica unde cel cu care se joaca nu-i va zice niciodata "gata, m-am saturat!".
Captivati de calculator micutii vor invata repede cum sa-l utilizeze, repetand pana la epuizare aceleasi experiente, fiind fericiti ca pot detine controlul. Calculatorul este cel care ii va da intotdeauna copilului posibilitatea de a se putea autodepasi.
Cat bine face calculatorul copiilor?
Este benefic pentru fiecare copil sa se familiarizeze cu calculatorul acesta fiind indispensabil pe viitor, insa parintii sunt obligati sa-l supravegheze, permitandu-i accesul in limita unui program bine stabilit si explicat.Calculatorul dezvolta capacitatea de concentrare si atentie, creste capacitatea de reactie la fel si coordonarea. Copilului timid ii ofera posibilitatea de a interactiona cu cineva fara sa-i fie teama de respingere. In acelasi timp cu ajutorul calculatorului gasim o varitate de programe educative, prezentate mai atragator si pe intelesul celui mic. Prescolarul se va obisnui mai usor cu literele si va invata sa citeasca mult mai usor, jocurile pe calculator ii pot dezvolta gandirea si logica matematica.
Cat poate dauna calculatorul?
Studiile au aratat ca timpul petrecut in fata calculatorului de catre copii, nu ar trebui sa depasesca una-doua ore pe zi. Utilizarea indelungata a PC-ului poate cauza dereglari ale sistemului nervos central - insomnii, cosmare noaptea, somn agitat, dependenta. Jocurile pe calculator il sustrag pe copil intr-o lume imaginara, deschisa numai lui, inlocuiesc cu succes activitatile sociale specifice varstei. In cazul unui copil retras, starea se poate agrava disparand treptat nevoia de comunicare. Inainte de orice, sau inanite de achizitionarea unui calculator pentru copii este de preferat sa apelati mai intai la medicul dumneavostra pediatru in masura sa va prescrie ce este mai indicat pentru stadiul de dezvoltare al copilului dumneavoastra.
Daca ii permiteti celui mic sa se joace la calculator, trebuie sa fiti atenti in alegerea jocurilor si programelor preferate. Nu-l lasati pe copil sa petreaca mult timp in fata monitorului. Chiar daca insista explicati-i ferm ca programul de joaca nu se discuta. Incercati sa inlocuiti calculatorul cu alte activitati: plimbari in aer liber, jocuri colective, etc.
miercuri, 26 mai 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu